23948sdkhjf

Kändiskocken på global hållbarhetslista

Paul Svensson tar plats som en av världens mest inflytelserika kockar när det kommer till växtbaserad mat.
Nyligen släppte The Culinary institute of America och Oslo-baserade EAT Foundation en lista över 50 olika kockar och restauranger världen över som man anser är värda att uppmärksamma, baserat på hur man arbetar för hälsa, hållbarhet och förändring genom sina växtbaserade menyer.

En av de utvalda på det som kallas ”Plant-forward Global 50” är Paul Svensson, till vardags kock och kreativ ledare på Fotografiska i Stockholm.

– Vi är både hedrade och exalterade över att vara en del av denna viktiga lista som fokuserar på hur mycket gott hållbarhet gör, både vad gäller smak och påverkan, säger Paul Svensson i ett pressmeddelande.

Valet motiveras bland annat för hur han styrt både menyer och restaurangkoncept mot växtbaserad mat, vilket enligt listmakarna gör honom till en ledare och inspiratör inom matvärlden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078