Svenskt nötkött godkänns i Taiwan
Tillsammans med Nederländerna blir Sverige först i Europa att godkännas för export till Taiwan.
Godkännandet är ett resultat av Jordbruksverket och Livsmedelsverkets uppdrag att arbeta för nya marknader utanför EU menar regeringen, som i livsmedelsstrategin bland annat fokuserat på att öka exporten för att på så sätt öka svensk livsmedelsproduktion.
– Att våra svenska nötköttsföretag nu har en ny marknad att exportera till är väldigt glädjande. Det svenska köttet - som är förknippat med hållbarhet, livsmedelssäkerhet, låg antibiotikaanvändning, god djurvälfärd och låg klimatpåverkan - står högt i kurs utomlands. Det är det här ytterligare ett bevis på, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.
Taiwan blir därmed den tredje nya marknaden där export av svenskt nötkött godkänts under året, tillsammans med Japan och Bosnien-Hercegovina. Dessutom har även värmebehandlat nötkött godkänts för export till Australien under 2017.