Menigo och Kronfågel i smaksamarbete
Genom ett foderexperiment tillsammans med kockar vill man utveckla smaken i kyckling.
Genom att lägga om fodret för kycklingarna kan smaken ändras, vilket öppnar för restauranger och kockar att själva välja mer hur kycklingen smakar. I det här fallet har man testat att ge kycklingarna ekologiska morötter och grönkål utöver den vanliga kosten bestående av bland annat raps, åkerböna och ärtor – ett experiment som man nu vill få feedback på.
Förutom de inblandade restaurangerna, som under de närmsta två veckorna kommer att servera kycklingen, har även fler restauranger valt att beställa råvaror ur den tusen kycklingar stora testgruppen.
Framöver hoppas man från Kronfågels sida att experimentet ska leda till fler samarbeten, där nya smaker kan utvecklas genom fodret.
– Det är nya naturliga ekologiska grödor eller grönsaker vi pratar om, sådant som kycklingarna gillar, säger Charlotte Rosta, brand manager på Kronfågel, i ett pressmeddelande.