Han prisas av Korvakademien
I samband med Korvfestivalen i mars delar Korvakademien ut priser till Årets korvprofil, Årets korvrestaurang, Årets hederspris samt Årets korvkiosk.
Årets pristagare av Korvakademiens hederspris är Jon Randow från Korvhantverk Stockholm. Årets korvprofil är Bengt Olsson från Wiktor Olsson chark i Blekinge, son till grundaren av företaget som förser kunder med prisbelönta svenska charkprodukter som korv, isterband, skinka, leverpastej, sylta och kött.
Årets korvkrog är Würst i Göteborg medan Årets korvkiosk ligger i Stockholm och heter Krubberiet, grundat av Artur Ozienkowski 2013. Krubberiet har gått från det lilla mobila köket i Länna till att bli Sveriges första gourmetgatukökskedja och kommer under 2018 att presentera ett eget fullständigt sortiment och franchisemodeller.
Korvfestivalen arrangeras 10 till 11 mars i Nacka strand utanför Stockholm av Korvakademien och äger rum för fjärde gången i ordningen.
Förutom möjlighet till att smaka korv, prata korv, lära om korv och se kockar tävla så väntar festivalprogram under ledning av Ulf Elving och Jan Scherman. Där bjuds bland annat på korvhistoria med Richard Tellström och Anders Björklund.