23948sdkhjf

Med sheanöt blir olivoljan "smör"

Zeta lanserar bredbart matfett som innehåller över 70 procent olivolja.
Zetas senaste produkt har enligt ägarföretaget Di Luca och Di Lucas grundare Fernando Di Luca varit under utveckling i nästan 20 år – först nu har man kommit underfund med hur man får fram en bredbar olivolja.

– Jag fick idén om en bredbar olivolja år 2000, och sedan dess har jag arbetat med att utveckla produkten. Det visade sig mycket svårare än jag trodde, om man som jag inte ville använda vare sig palmolja eller andra tillsatser, säger han i ett pressmeddelande.

Genom att blanda sheanötsfett med olivolja har man lyckats ta fram Breoliv, som till 72 procent består av olivolja. Det är just sheanötsfettet som är nyckeln i ekvationen, då fettet har en fast form i rumstemperatur. Kombinerat tillsammans med vatten och salt gör att olivoljan får en bredbar konsistens.

I och med mängden extra virgin olivolja i produkten – som nu finns ute hos Ica, Coop, Hemköp och Citygross – gör också att priset pressas upp en aning: för 200 gram beräknar man ett pris på cirka 45 kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065