Nominerad trio i kamp om foodservice-pris
Gin, burgarost eller hönsfärs kan ta hem priset som Årets foodservice-vara.
Fontanas halloumiburgare, Kronfågels ekologiska hönsfärs samt gin från Hernö Gin. Foton: Pressbilder
Priset ska enligt organisationerna gå till en produkt som under året bland annat haft en särskilt framgångsrik lansering samtidigt som den bidragit med innovation till branschen. Däribland räknas både kriterier som distribution och försäljning i värde in, tillsammans med kvalitet och förädlingsvärde.
De nominerade produkterna är Fontana halloumiburgare, Kronfågels ekologiska hönsfärs samt destilleriet Hernö Gins drycker.
Vilken som står som slutlig vinnare 14 juni avgörs av en jury, bestående bland andra av Niclas God, inköpsdirektör för Martin och Servera, Jenny Pränting Rådeström, kategori- och inköpsdirektör för Menigo och Per-Eric Fernlöf, grossistchef för Svensk Cater.