Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år
Vodka-entreprenörerna Our/Vodka öppnar mikrodestilleri på Manhattan. Det blir därmed det första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.
Nu har turen kommit till New York, och med öppnandet av mikrodestilleriet Our/New York mellan sjätte och sjunde avenyn blir man det första lagliga på Manhattan sedan förbudstiden startade på 1920-talet.
Bolaget, som startades av svenska entreprenörer och sedan finansierades av Pernod Ricard, grundades 2010 och har sedan 2013 byggt och investerat i mikrodestillerier runtom i världen. De drivs sedan av lokala partners som producerar och säljer vodkan.
Grundreceptet är detsamma världen över, men skillnaden görs i de lokala ingredienserna som finns tillgängliga – främst i vattnet och närproducerade råvaror.
Partnern i New York blir klädentreprenören Dave Ortiz, som vid destilleriet kommer att erbjuda bland annat försäljning, bar och guidade turer.
– Our/New York är ett viktigt och spännande kapitel i Our/Vodka-berättelsen och Dave, född och uppvuxen i New York, är den perfekta partnern att skriva det kapitlet, säger Åsa Caap, grundare och vd för bolaget, i ett pressmeddelande.
Destilleriet öppnar upp portarna på fredag.