Nystartat charkföretag prisat
Efter utnämningen till årets nyföretagare får man också representera Jämtlands län i riksfinalen.
Vinnarna, Jesper Eriksson och Niklas Persson, motiveras med att man "ligger rätt i tiden" i och med sitt utbud av närproducerat kött och chark.
"Företaget har stor utvecklingspotential med två duktiga företagare, som har framtiden för sig", motiverar juryn vinnarna, i samband med utdelaren Nyföretagarcentrums årsstämma.
Därmed representerar också företaget Jämtlands län i riksfinalen som hålls i samband med en företagarmässa i Stockholm i november.
För Hede kött och chark har företagets inledande tid varit god, men man har inga planer på att expandera i dagsläget:
– Vi har ganska trångt och nöjer oss med några timanställda när vi behöver hjälp. Under älgjakten blir det bara styckning och då är vi sju-åtta stycken som kommer att jobba, säger Niklas Persson till tidningen.
För att kunna nomineras till årets nyföretagare krävs bland annat att företaget är just nystartat, att idén bedöms som utvecklingsbar samt att man uppnår de resultatmål som tidigare lagts.