Clarion Hotel Stockholm ingår samarbete med Foodloopz
Hotellet ska minska sitt matsvinn.
– För oss på hotellet är detta ett fantastiskt samarbete. Vi får chansen att köpa in råvaror av bra kvalité till bra priser samtidigt som vi gör en god gärning för miljön. Dessa 12 kilo kantareller har nu blivit till både såser, frukost-omeletter och lunchsoppa här på hotellet, säger Björn Callin, General Manager, Clarion Hotel Stockholm, i ett pressmeddelande.
Foodloopz fungerar som en förmedlingstjänst mellan olika företag där ett företag med varor, som av en eller annan anledning inte kan säljas i den vanliga konsumtionskedjan, får chansen att lägga upp dessa till försäljning. De varor som säljs kan är allt ifrån “fula” frukter och grönsaker till mat med skadad förpackning, råvaror med kort datum eller helt enkelt produkter som av olika anledningar skall sluta säljas hos leverantören.
Säljaren får sedan själv bestämma vilken av de intresserade köparna de önskar sälja till, och finns volontärföretag bland intressenterna så finns även valet att skänka bort maten.
– Vi är så glada och stolta att ha med Clarion Hotel Stockholm i vårt nätverk. Det betyder oerhört mycket att ha med seriösa aktörer som brinner för hållbarhet i Foodloopz. Detta stärker vårt koncept och gör att vi kommer kunna göra ännu mer skillnad i matsvinnsfrågan tillsammans, säger Elin Aronsen Beis, VD och grundare av Foodloopz.
Clarion Hotel Stockholm ser många framtida möjligheter tillsammans med Foodloopz i 2019 och planer finns redan på både “svinnfika” för gäster och volontärluncher för samarbetspartners inom välgörenhet på Södermalm.