Bayns sockerersättare i choklad som säljs i svenska butiker
Ska göra smakupplevelsen så nära vanlig choklad som möjligt.
Eureba C-01 och -02 är särskilt framtagen för choklad. Att ersätta socker i choklad är en särskild utmaning i fråga om smak och munkänsla. Bayn använder ingredienser baserade på naturliga råvaror för att förfina chokladens sötma, munkänsla och konsistens. Det gör att smakupplevelsen blir så nära vanlig choklad som möjligt.
Många tillverkare som inriktar sig på sockerreducering intresserar sig nu för Bayns sockerersättare. Sure Taste AB valde Bayn för deras långa erfarenhet av sockerreducering.
Introduktionen av Sure Taste skedde på Bak- och Chokladmässan i Älvsjö 10-13 oktober i år och chokladen fick mycket bra feedback. Enligt Sure Taste har intresset för chokladen varit stort, vilket är mycket bra för ett helt okänt märke som här fick konkurrera med kända märken från etablerade producenter.