23948sdkhjf

100 procent hållbar choklad från Fazer till jul

Kategorin bara ökar och ökar.
Att äta choklad till julen är en självklarhet för många svenskar samtidigt som kraven på hållbara alternativ ökar. År 2017 såldes närmare 190 ton julchokladpraliner, vilket är en ökning på 17 ton, nära 10 procent, gentemot 2016. Under 2017 uppnådde Fazer målet om 100 procent spårbar och ansvarsfullt producerad kakao, ett viktigt mål då kakao är en av företagets största råvaror.

– Vi svenskar äter allt mer choklad, det är en växande kategori som också svenskar i allt högre utsträckning vill se är hållbar och ansvarsfullt producerad, säger Robert Engman, vd på Fazer Konfektyr i Sverige, i ett pressmeddelande.

Sedan 2016 har choklad som kategori ökat med drygt 4 procent och chokladen fortsätter att vara en stor kategori inom konfektyr.

Fazer köper kakao från Ecuador och Västafrika genom direkta odlarprogram och under certifikaten UTZ, Rainforest Alliance och Fair­­­­trade Cocoa Programme. Odlarprogrammen övervakas genom revisioner av tredje part.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047