23948sdkhjf

Första linjen för icke-mejeri-dryck i Kina

SQZ (Shou Quan Zhai), ett av Kinas äldsta livsmedelsbolag grundat 1760, lanserar två nya drickfärdiga produkter - ingefärste och plommonjuice - i Ecoleans förpackning Air Aseptic 200 ml. Det är de första ickemejeriprodukterna i Kina förpackade i Ecoleanförpackningar.

Produkterna är en del av en större traditionell kinesisk dryckeslinje som ska inkludera fler produkter i framtiden. SQZ utvecklar, tillverkar och säljer växtbaserade drycker för en hälsosam livsstil och är en av Kinas bästsäljande företag av ingefärste-produkter. Företaget har enligt egen utsago ett djupt och långsiktigt miljöengagemang och som mål at fortsätta förfina sin teknik för att tillhandahålla den bästa upplevelsen för såväl konsumenterna som för miljön.

SQZ valde Ecolean för dess unika förpackningsegenskaper och låga påverkan på miljön. Ecoleans påse är lätt, nästan hälften av vikten jämfört med många traditionella förpackningsformat och innehåller upp till 35% krita. Genom att använda färre råvaror från start sparas energi under produktion, transport och avfallshantering. Vid användning blir de helt platta, minimerar matavfall och kräver mindre utrymme i avfallsbehållare.

Förpackningarna kan dessutom användas i mikrovågsugnen en viktig fördel för SQZ sedan ingefärste vanligtvis serveras varmt. Vidare är förpackningen lätt att öppna, hälla ur och står upprätt.

– Med en 259-årig historia har SQZ stolt respekterat miljön i generationer, nu och i framtiden. Ecoleans avancerade förpackningsteknik från Sverige har ett minimum av miljöpåverkan, är lätt att känna igen i butikshyllan och bekväm för konsumenterna att använda, säger Lin Lei, Director, Public Relations and Government Affairs for SQZ.

– Precis som Ecoleans förpackningar är lätta och flexibla är företagets fyllnadsutrustning också lätt och kompakt och använder minimala resurser. Alla Ecoleans fyllningsmaskiner följer filosofin att hålla det enkelt, ge en tillförlitlig, ekonomisk och effektiv drift. De är enkla att för SQZs egen personal att både manövrera och underhålla, säger Johnny Sajland, Ecoleans Regional Director, Asia North och Oceania.

Ecoleans Ready-to-fill förpackningar steriliseras genom elektronstrålebehandling, förseglas hermetiskt och distribueras på rulle från Ecoleans produktionsenheter, vilket fördelar en stor del av den komplexa steriliseringsprocessen på Ecolean istället för dryckesproducenten. För de nya produkterna valde SQZ Ecolean aseptisk fyllningsmaskin EL4 +.

– De nya färdigdryckerna är de första icke-mejeri produkterna i Ecolean-förpackningar på kinesiska marknaden. Vi är glada att arbeta med SQZ för att föra fram nya innovativa produkter till mer än 1,4 miljarder i Kina, båda nu och i framtiden, säger Johnny Sajland.

För mer information om de nya dryckerna, besök: www.shouquanzhai.cn

För mer information om Ecolean förpackningar och fyllningsmaskiner, besök: www.ecolean.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078