Coopbutik levererar svinnmat till finmiddag
KF-ägda Vår Gård i Saltsjöbaden har presenterat en femrätters middag tillagad enbart på överblivna råvaror från Stora Coop Orminge. Konceptet kalla No Waste, Just Taste, och är en ny del i Vår Gårds hållbarhetsarbete.
På initiativ av kökets kreativa kockar skapades en "no waste dinner" för att uppmana och inspirera till att minska matsvinnet.
Middagen serverades i fredags i Villa Skärtofta som är en av Saltsjöbadens första sekelskiftesvillor och en viktig del i Vår Gårds verksamhet och historia.
– I köket jobbar vi dagligen med att skapa nya och kreativa rätter med de råvaror vi har i säsong och utmaningen ligger i att ta vara på alla delar för att undvika svinn. Det kan till exempel vara änden på en lök, en krokig morot eller puts från fänkål. Vi vill visa och dela med oss vad vi som restaurangkök brinner för och kanske även lyckas inspirera gästen i vardagen, säger Karin Sundgren, kock på Vår Gård och vinnare av Årets Möteskock 2019, i en kommentar.