23948sdkhjf

Nu är Icas bacon helsvensk

Utökad produktion med Halmstadsföretag inleds till hösten.

För nästan exakt ett år sedan meddelade Ica att de påbörjat en process för att göra sin egna baconproduktion helt svensk genom ett samarbete med Charkuterifabriken i Halmstad. Nu är den processen klar och avtalet som sträcker sig flera år framåt har möjliggjort för Charkuterifabriken att expandera sina lokaler och på så vis kunna hjälpa till att processa de cirka 80 000 kilo bacon som Ica producerar i veckan.

Tidigare skickade Ica svensk köttråvara till Nederländerna för att där hanteras, men det är nu slut på det.

– All den volymen flyttas nu hem för produktion i Sverige. Utmaningen historiskt har varit att finna kapacitet för produktion i Sverige, detta är nu löst tack vare samarbetet med Charkuterifabriken. Vi ett bra samarbete och allt har gått enligt plan, säger Andreas Sbrodiglia, sortiment- och inköpsdirektör på Ica Sverige.

Den nya produktionen kommer att starta upp tidigt under hösten vilket kommer minska produktionens miljöbelastning för Icas charksortiment, som idag består av cirka 90 procent svensk köttråvara.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084