23948sdkhjf

De gör proteinpulver – av syrsor

Det finska företaget Entis som specialiserat sig på insektsbaserade livsmedel har introducerat ett nytt proteinpulver gjort på krossade syrsor och växtprotein.

Proteinpulvret innehåller vare sig mejeriprodukter, gluten eller soja.

– Vårt mål var att uppgradera proteinpulvret till nästa nivå. Syrsepulvret finns med för att förbättra näringsprofilen i vårt proteinpulver. Syrsans vävnader innehåller höga halter av vitamin B12, järn, zink, näringsfiber, alltså ämnen som i proteinprodukter i allmänhet är i överraskande grad underrepresenterade. Samtidigt förbättrar pulvret aminosyraprofilen i det ärt- och pumpaprotein vi har valt att använda, säger Samuli Taskila, CEO på Entis, i en kommentar.

Entis har planer på att lansera sina produkter utanför Finlands gränser, först i Europa och sedan globalt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079