Pauligfabriker blir koldioxidneutrala
Paulig har uppnått byggnadscertifieringen CarbonNeutral för sina två svenska fabriker i Mölndal och Landskrona.
– Vi vill skapa en ny, hållbar matkultur för både människa och planet. Att våra fabriker blir koldioxidneutrala betyder att vi minskar vårt fotavtryck. Det i kombination med själva smakupplevelsen där vi vill få fler att äta mer växtbaserat ser vi som nyckeln till att skapa en bättre värld, säger Henrik Samuelson, SVP Scandinavia och Europe på Paulig i en kommentar.
Pauligs fabrik i Mölndal producerar bland annat varumärkena Risent och Santa Maria och i Landskrona bakas Santa Marias tortillabröd. För att göra de här fabrikerna koldioxidneutrala har Paulig bland annat investerat i energieffektivitet, värmeåtervinning och övergått till att köpa biogas, förnybar el och fjärrvärme och på så vis kunna minska utsläppen med 98 procent sedan 2014. Resterande utsläpp har sedan kompenserat med skogsprojekt i Colombia, Asien och Östafrika.
Paulig har som målsättning att alla deras tio fabriker i sex länder ska bli koldioxidneutrala till år 2023.