De hinner före med svenskt ärtprotein
Orkla gick nyligen ut med att de blir först med svenskt ärtprotein. Men det visar sig att det svenska företaget Aloba Foods nog faktist blir först ut med ärtprotein från Sverige producenter när de släpper nya produkter nu i augusti.
– De må vara störst, men det är inte först. Det är jättebra att många gör det här men rätt ska vara rätt och vi kommer nu med en burgare och en färs som till 90 procent är tillverkade av nordiska råvaror där bland annat ärtprotein ingår, säger Lars Johansson, vd på Aloba Foods till Food Supply.
Förutom ärtproteinet som liksom Orklas produkt odlas i Sverige och förädlas i Norge innehåller de två produkterna även gråärt, korn, havre och alger.
– Tillsatsen av alger är även det unikt då vi gör en vegetarisk produkt som tar både från lantbruket och från havet, säger Lars Johansson.
Alobas svenska ärtproteinprodukter lanseras i ett femtontal butiker i Stockholm under augusti och Aloba hoppas även kunna dyka upp på hyllorna hos de stora dagligvarukedjornas i höst.