Restaurang satsar på 100% ekologiskt
Allt fler restauranger väljer att KRAV-certifiera sina kök. Den senaste är Restaurang Brydling, Åhléns i centrala Stockholm, som går in på den högsta nivån, tre KRAV-märken.
– Att gå från noll ekologisk mat till 100 procent, nästan, var upp till bevis för min del. Efter att ha utbildat både kommuner och privata aktörer i fyra år hur man arbetar ekologiskt och hur det påverkar vår jord, var det bara att gasa på fullt ut, säger Ulrika Brydling, eko-kock och ägare till restaurang Brydling i ett pressmeddelande.
Allt ekologiskt
För att en certifiering på den högsta nivån ska fungera måste restaurangen få med sig leverantörer för att säkerställa att alla råvaror finns som KRAV-märkta, EU-ekologiska eller MSC-märkta. Restaurang Brydling jobbar med både Saltå Kvarn och Martin &Servera:
– Vi levererar till många kunder med ekoprofil och arbetar aktivt för att påverka våra leverantörer att ersätta konventionella produkter med KRAV- och Eko-märkta. Visst kan det uppstå leveransbrist på enstaka produkter då och då, men i dagsläget är tillgången på ekologiskt sortiment god, säger Christina Gezelius, Informationschef Martin & Servera.