23948sdkhjf

Axfood minskar utsläpp

Axfood presenterar de åtgärder som koncernen gjort gällande utsläpp och miljöpåverkan
Under 2012 fortsatte Dagab och Axfood Närlivs att minska sina koldioxidutsläpp från transporter. De båda bolagen har som mål att 2015 ha minskat utsläppen med 20 procent från 2009 års nivå. Minskningen ligger nu på 17,4 procent. I koncernens hållbarhetsprogram fanns ett mål att flygresorna under 2012 skulle minska med 15 procent. Resultatet blev en minskning med 16 procent. Målet att 100 procent av tjänstebilarna ska vara miljöbilar uppnåddes under 2012. Allt avfall i butiker och lager källsorteras för att gå till materialåtervinning. Matavfall blir biogas där det är möjligt. Hanteringen och rapporteringen har effektiviserats via en ny portal, meddelar koncernen i ett pressmeddelande.

Övervakningssystem
Hemköp och Willys har under året inlett installationer av ett energiövervakningssystem. Målet är att till 2015 minska energiförbrukningen med 30 procent per kvadratmeter butiksyta. Resultaten från de gjorda installationerna är mycket lovande och det finns goda förutsättningar för att målet ska nås.

Axfood har som mål att minska sin klimatpåverkan med 75 procent till 2020 jämfört med koncernens utsläpp 2009.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078