23948sdkhjf

Nestlé Professional sätter fokus på nordiska verksamheten

Nordiska Nestlé Professionals ledning har informerat JEDE AB:s styrelse och fackrepresentanter att företaget har inlett en genomgång av den nordiska affärsenheten i syfte att stärka verksamheten i regionen
Företaget söker lösningar för att möjliggöra en fortsatt positiv och marknadsorienterad utveckling för de regionala dotterbolagen (JEDE och Kaffeknappen) och en mer hållbar framtid för verksamheten. Den föreslagna organisationsförändringen innebär att JEDEs huvudkontor i Mariestad kommer att integreras i Nestlé Professionals organisation med säte i Helsingborg. Varumärket JEDE kommer att ingå som en del av Nestlé Professionals produktportfölj med fikalösningar för den nordiska regionen.

Uppsägningar
De förändringar som för närvarande diskuteras kan komma att påverka de 39 anställda på JEDE i Mariestad med ett stort antal uppsägningar som följd. Ett antal medarbetare kommer att erbjudas anställning inom Nestlé.

Idag har företaget informerat medarbetare, affärs- och sociala partners samt representanter för Mariestads kommun om de förestående planerna.

- Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja våra medarbetare i denna process genom att samtala öppet och så ofta som möjligt under den här tiden. Genom hela den interna diskussionen och inför MBL-förhandlingarna kommer vårt fokus och engagemang fortsättningsvis vara att först och främst bevara jobb och därefter att säkerställa kontinuitet i våra affärsrelationer med värderade JEDE-återförsäljare, samtidigt som vi bygger grunden till en ökad tillväxt för framtiden genom att ge ökade möjligheter för alla våra kunder, säger
Cam Ducharme, Country Business Manager, Nestle Professional Nordic i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093