23948sdkhjf

FI ger klartecken för Ica- affär

Finansinspektionen godkänner Hakon Invest som ensam ägare till Ica
Finansinspektionen i Sverige har med anledning av Hakon Invests planerade förvärv av resterande aktier i ICA genomfört en ägarprövning avseende Hakon Invests ägande i ICA Banken. Finansinspektionens ägarprövning har inte medfört några synpunkter vilket innebär att den förestående ägarförändringen i ICA godkänns, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Finansinspektionens godkännande av ägarförändringarna i ICA Banken var ett villkor i Hakon Invests avtal med Ahold om förvärv av resterande 60 procent av aktierna i ICA. Tidigare har Hakon Invest erhållit godkännande från konkurrensmyndigheterna i Sverige och Norge. Vidare har förbundsstämman i ICA- handlarnas Förbund godkänt att ICA-handlarnas Förbund deltar i den planerade nyemissionen i Hakon Invest.

I och med att Finansinspektionens ägarprövning avseende ICA Banken är slutförd har samtliga villkor i Hakon Invests avtal med Ahold om förvärv av resterande aktier i ICA uppfyllts. Det betyder att Hakon Invest fullföljer förvärvet av ICA och att ICA därmed blir ett helägt dotterbolag i Hakon Invest-koncernen. Tillträde förväntas ske den 27 mars 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078