23948sdkhjf

Det nya hybridköttet – ”Vi säljer flera ton i veckan”

”Plant forward”, eller hybridkött om man så vill, ger mindre klimatpåverkan, är mer hälsosamt och är dessutom billigare än konventionellt kött. Nu har trenden fått fotfäste i Sverige. Vi kan mer eller mindre halvera klimatpåverkan, menar Axfood.
De så kallade kötthybriderna, produkter som består av både kött och grönsaker, har börjat ta plats i kyl- och frysdiskarna på allvar. Tillverkarna och livsmedelskedjorna ser en möjlighet att få ned sitt eget klimatavtryck och öka andelen hälsosamma produkter – och till ett billigare pris för konsumenten.

Orklas Felix släppte nyligen frysta köttbul...
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094