23948sdkhjf

Kaffejätten satsar på nötter – blir delägare i familjeföretag

Löfberg Invest blir delägare i det svenska familjeägda hasselnötsföretaget Avella. Siktet är att ta bolaget ut på den internationella marknaden.

Avella är ett familjeföretag som har odlat hasselnötter sedan 1908 i turkiska Giresun, med försäljning i Skandinavien. Nu blir Löfberg Invest delägare i bolaget och satsar på den internationella marknaden.

– Ett spännande bolag med goda möjligheter att växa på nya och befintliga marknader. Produktionen och distributionen av hasselnötter har många likheter med kaffe som vårt systerföretag Löfbergs har lång erfarenhet av. Det gör att vi tillsammans har goda möjligheter att ta Avella till nästa nivå, kommenterar Daniel Styrenius, vd på Löfberg Invest, i ett pressmeddelande.

Avella har sitt huvudkontor i Stockholm och nyligen invigde de en ny modern produktionsanläggning i turkiska Giresun. Fokus ligger på kvalitet och hållbarhet. Strategin att kapa alla mellanled för att förbättra odlarnas villkor och intäkter.

Norge är bolagets största marknad men det växer kraftigt i Sverige, står det.

– Affären med Löfberg Invest ger ett välkommet tillskott i form av kunskap, kontakter och kapital. Avella har haft en positiv utveckling sedan starten, det här ger oss ännu bättre möjligheter att fortsätta växa både i Sverige och utomlands, säger Matilda Olson, medgrundare och delägare på Avella.

Enligt pressmeddelandet omsätter den globala hasselnötsmarknaden fyra miljarder dollar. Drygt 70 procent av världens hasselnötter produceras i Turkiet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078