23948sdkhjf

Fredrik Spendrup lämnar – vice vd tar över

Sedan i måndags är vice vd:n Henrik Åström ny vd för Spendrups Bryggeri. Fredrik Spendrup blir kvar som aktiv ägare och styrelseledamot inom ägarbolaget.

Efter närmare 30 år på Spendrups Bryggeri, varav de senaste 13 åren som vd, lämnar Fredrik Spendrup bolaget.

– Det har varit en fantastisk resa från första jobbet som säljare på servicehandeln till vd för Sveriges ledande bryggeri. Jag är otroligt stolt och glad över det jag varit med att åstadkomma. Givetvis kommer jag fortsätta att vara aktiv och engagerad i Spendrupskoncernen på olika sätt under lång tid framöver. Jag är övertygad om att Henrik kommer att göra ett utmärkt jobb och att vi som företag har många stora år framför oss, kommenterar Fredrik Spendrup i ett pressmeddelande.

Vice vd:n Henrik Åström tar över och tillträdde rollen som vd redan i måndags.

– Det är med stor glädje och ödmjukhet jag tackar ja till att ta över vd-rollen. Spendrups är ett fantastiskt bolag med en djupt engagerad ägarfamilj som verkligen bryr sig om verksamheten, medarbetarna och alla våra kunder, säger Henrik Åström.

Han har varit 16 år på Spendrups och haft flera roller inom marknad och försäljning. Sedan 2021 har han varit kommersiell direktör med ansvar för hela försäljnings- och marknadssidan av verksamheten.

Vad det gäller Fredrik Spendrup kommer han att stanna som aktiv ägare och styrelseledamot inom familjens ägarbolag Spendrup Holding och gå in som vd i ett nytt bolag med inriktning på affärsutveckling.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08