23948sdkhjf

Svegro storsatsar på sallat – bygger ny automatiserad odling

Det nya växthuset på Färingsö utanför Stockholm ska generera 2,2 miljoner sallatshuvuden om året.

Odlaren av färska örter, Svegro, satsar på sallatshuvuden i ett nytt, automatiserat växthus. Det ska står klart innan året är slut och sättas i produktion till våren 2025.

– Med det nya växthuset på plats kan vi odla cirka 2,2 miljoner sallatshuvuden om året, vilket motsvarar cirka 10 procent av den svenska marknaden exklusive isbergssallat. Att vi framöver kan leverera ännu mer svenskodlad sallat varje dag, hela året, ser vi som en stor framgång, kommenterar Kristin Orrestig, vd på Svegro i ett pressmeddelande.

Enligt Svegro är cirka 40 procent av sallaten på marknaden odlad i Sverige. Resten av året importeras grönsaken främst från Spanien.

Ica ser positivt på Svegros satsning.

– Det finns en stark efterfrågan från våra kunder när det kommer till svenskodlade produkter. Icas långsiktiga mål är att erbjuda frukt och grönsaker odlade i Sverige, året runt, där det är möjligt. Vi har under det senaste året målmedvetet ökat andelen i vårt sortiment och vi ser positivt på möjligheter till mer svenskodlade produkter framöver, kommenterar Jonas Andersson, affärsområdeschef frukt, grönt och blommor på Ica Sverige i samma pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063