SKG-gruppen ett steg närmare rikstäckning – ”viktig pusselbit”
Storköksgrossisten fortsätter sin tillväxtresa och förvärvar Adana Food i Kil. Ett strategisk förvärv som stärker positionen ytterligare i Värmland och Mellansverige. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
– Med förvärvet av Adana Food lägger vi till en viktig pusselbit i arbetet mot att bli en restauranggrossist med exceptionell service och lokal närvaro i hela Sverige, kommenterar Ali Koca, vd på SKG Sverige.
SKG bildades 2021 efter att sex grossister som var verksamma i Syd- och Mellansverige slog sig samman under namnet SKG med kontor i Lidköping, Kalmar, Uddevalla, Halmstad, Stockholm och Göteborg. Förra året i december tillkom ännu en enhet i Jönköping. Ambitionen är att bli en partner till restauranger i hela landet.
Storköksgrossisten är en helhetsleverantör av råvaror och förbrukningsmaterial till restauranger, pizzerior, gatukök och kvarterskrogar.
Efter förvärvet av Adana Food förväntas SKG-gruppens omsättning uppgå till 2,2 miljarder kronor årligen.