23948sdkhjf

Efter hybridköttbulle på Ikea – satsar globalt och på dubblerad omsättning

Den växtbaserade uppstickaren Färsodlarna tror skarpt på sin unika färsprodukt. Det finns knappt någon konkurrens, menar vd:n Oddgeir Hole, som nu tar steget ut i världen.
Det började som en foodtechstartup, som med hjälp av Axfoundation skulle hitta en växtbaserad ersättning till rött kött för att minska köttkonsumtionen. Efter tre år hade en färs tagits fram, och Axel Johnsons investeringsbolag Novax startade ett företag för att lansera produkten.

Den 1 oktober 2020 var Färsodlarna ett faktum. 

– Första steg...
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065