23948sdkhjf

Zeta hakar på glutenfritrenden – lanserar nytt sortiment

Medelhavsmatproducenten Di Luca & Di Luca gör delar av sitt sortiment även glutenfritt.

Den glutenfria trenden har växt starkt. Under förra året stod kategorin för ett rejält försäljningslyft, vilket Food Supply nyligen rapporterade om.

Nu tar även Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta steget in i glutenfri och lanserar ett helt nytt sortiment. Det består av pinza, pizzabotten och pasta samt crostini, grissini och cantucci.

– Vår glutenfria pasta, pinsa och olika bröd håller en kvalitet som jag aldrig provat tidigare. Fullt jämförbara med de bästa konventionella produkterna och det gör det extra roligt att lansera Zeta glutenfri till alla som av olika skäl inte vill äta gluten, kommenterar Christian Di Luca.

Sverige är ett av de länder som har högst förekomst av celiaki, eller glutenintolerans. Ungefär 100 000 svenskar är glutenintoleranta, enligt forskning från Karolinska Institutet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078