Kronfågels kycklingfärs prisas
Kycklingfärsen vinner årets MåBra-pris.
”Rött kött i stora lass är inte hälsosamt. Vill man ändå fortsätta äta köttbullar, hamburgare och andra färsrätter är kycklingfärs ett hälsosmart alternativ. Byt ut köttfärsen mot kycklingfärs och laga som du brukar. Magert, proteinrikt, enkelt – och gott!”
Uppåtgående trend
På Kronfågel gläds man åt utmärkelsen och att fler väljer det vita köttet:
- Svensk kyckling är bevisligen en hälsosam råvara för hela familjen. Människor önskar hälsosammare alternativ och statistiken visar att vi oftare väljer det vita och klimatsmarta kycklingköttet. Sedan Kronfågel lanserade kycklingfärsen för fem år sedan har den haft en stark uppåtgående trend. Utmärkelsen som årets bästa hälsomat banar väg för att kycklingfärsen borde få större utrymme i butikernas färshyllor, säger Jenny Fridh, kommunikationschef på Kronfågel AB i ett pressmeddelande.