Kiwa tecknar förlängt avtal med Scandic
Scandic förlänger med Kiwa som certifieringspartner för KRAV-frukostar.
-Vi är självklart mycket nöjda och glada över att vi får behålla en så viktig kund som Scandic, och ser det som ett förtroende som vi med stolthet ska förvalta även framöver, säger Kiwas VD Hans Lindahl i ett pressmeddelande. KRAV-certifieringen är en verksamhet vi har arbetat med i snart 30 år, och vi vet att vi erbjuder trovärdighet och kvalitet vid våra revisioner. Så det känns mycket bra att vi ska få utfärda Scandics KRAV-certifikat även framöver.
-Det är alla Scandics hotell i Sverige som erbjuder KRAV-certifierade frukostbufféer med ett komplett utbud av ekologiska produkter. Förutom att erbjuda ett brett utbud av KRAV-certifierade, EU-ekologiska eller MSC-certifierade produkter så ska det vara tydligt utmärkt vilka produkter som är ekologiska om restaurangen ska vara KRAV-certifierad, berättar Hans Lindahl. Det ska också finnas noggrann dokumentation över alla inköp, och andelen livsmedel som är KRAV-certifierade/ekologiska/MSC ska kunna beräknas. På varje verksamhetsplats ska personalen ha goda kunskaper om ekologisk produktion och KRAV, och företaget ska ha ett systematiskt miljöarbete, säger Hans Lindahl.