Restauranger väljer svenska råvaror
Restauranger är allt mer intresserade av svenska råvaror.
En majoritet, 78 procent, av de tillfrågade livsmedelsproducenterna upplever att allt fler svenska kockar och restauranger vill använda svenska råvaror. Över hälften, 55 procent, svarar att kockar och restauranger är mer intresserade av svenska råvaror idag jämför med för några år sedan.
– Det är väldigt roligt att allt fler kockar och restauranger efterfrågar svenska råvaror och produkter. Bra råvaror är något som den svenska bonden har en lång tradition av att producera och vi bönder är stolta över det unika sätt vi tar hand om våra djur, säger Helena Jonsson, förbundsordförande LRF i ett pressmeddelande.
– Många kockar men också restauranggäster har blivit allt mer intresserade av att veta varifrån råvarorna kommer. LRF vill förstås att den här trenden ska fortsätta och sprida sig hem till konsumenternas kök men också ut till de offentliga köken, säger Helena Jonsson.