Han vill starta mejeri mitt i mjölkkrisen
Ett nytt mejeriföretag planeras att öppna på Gotland.
- Man måste våga när det är svårt, vi kommer inte kunna hjälpa alla bönder, men några, säger Patrik Von Corswant till Food Supply.
I det nya mejeriet ska det till en början produceras mjölk, men sedan även grädde, smör och yoghurt. Mejeriet kommer att ligga i Stafva gård där Patrik Von Corswant investerade i utrustning för färskvaror för fem år sedan. Sedan investeringen har produktionen legat på is.
Letar investerare
Det som fattas innan planerna kan gå i lås är investerare.
- Vi behöver fem miljoner för att få i gång satsningen, säger Patrik Von Corswant.
Patrik Von Corswant berättar att han ska diskutera satsningen med handeln och andra aktörer. Finns det inget intresse av lokalproducerade mejeriprodukter kommer mejeriet inte att starta, men Patrik Von Corswant är positiv:
- Jag tror det kommer fungera, intresset verkar vara stort.
För de fem miljonerna ska det bland annat investeras i en förpackningsmaskin.
Leverans till jul
Innan jul 2015 väntas den första mjölken produceras på mejeriet. Till en början ska mejeriet leverera två miljoner liter mjölk per år. Mejeriet har en produktionskapacitet på 15 miljoner.
Tre till fyra anställda kommer behövas vid uppstart.