23948sdkhjf

Kvarg säljer rekordmycket

Träningsbloggare, hälsogurus och dietister – alla talar om kvarg.
Försäljningen av kvarg har ökat rekordmycket jämfört med tidigare år och utrymmet för produkten i livsmedelsbutikerna har expanderat.

– 2012 såldes cirka 400 ton kvarg per månad. I år säljs 2000 ton, vilket är en femdubbling, uppger Per Johansson, VD på Lindahls, till Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Det råder en smärre kvargexplosion och fort har det gått.

– Försäljningsökningen av kvarg hänger samman med det ökade fokuset på träning och hälsa hos folk, säger per Johansson och fortsätter:

– Dessutom har det kommit nya smaker och nya förpackningar, så intresset verkar bara öka.

Per Johansson jämför "boomen" med den som rådde mellan åren 2005-2012, då den feta grekiska och turkiska yoghurten hade stort genomslag.

– Det var i samband med LCHF (low carb high fat) som den gjorde intåg. Nu är det snarare en trend med LCHP (low carb high protein) och här passar kvargen in med sitt höga proteininnehåll och låga kolhydrat- och fetthalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109