Ölbryggeriet i Huså satsar stort
Har mer än fyrdubblat sin omsättning sedan starten 2013, men Systembolagets regelverk begränsar dem.
– Det spelar en väldigt stor roll. Det var vår första kund, säger Anders Abrahamsson, till Östersunds-Posten, ÖP.
Tillsammans med sin fru Petra Elmlund och kompisarna Daniel Flink och Anton Elmlund drog han i gång verksamheten för två år sedan. I juli 2013 lanserades den första ölen.
I höstas kunde de fyra entreprenörerna börja ta ut lön och kan nu leva på sitt bryggande.
– Vid den här tidpunkten för ett år sedan hade vi kommit till en punkt där vi antingen skulle gasa eller bromsa. Vi valde att satsa, säger han till ÖP.
Nu jobbar två personer heltid i företaget och i fjol producerades 16 000 liter öl. I år hoppas de komma upp i 20 000 liter. Men enligt artikeln i ÖP försvårar Systembolagets regelverk en expansion. För närvarande är det bara möjligt att köpa bryggeriets produkter i Krokom, Järpen och Åre.
– Vi önskar att vi hade ett enklare sätt att nå ut till fler butiker på Systembolaget. Nu är det ganska hårda restriktioner, uppger Anders Abrahamsson för ÖP.
Fakta: Åre Bryggcompagni
Åre Bryggcompagni drivs av Anders Abrahamsson, Petra Elmlund, Daniel Flink och Anton Elmlund
Bryggarkvartetten har varierande bakgrund; en sommelier, en kock, en affärsutvecklare och en trädgårdsingenjör.
Verksamheten håller till i Huså Gamla Skola.
I juli 2013 lanserades den första ölen.
Åre Bryggcompagni drivs av Anders Abrahamsson, Petra Elmlund, Daniel Flink och Anton Elmlund
Bryggarkvartetten har varierande bakgrund; en sommelier, en kock, en affärsutvecklare och en trädgårdsingenjör.
Verksamheten håller till i Huså Gamla Skola.
I juli 2013 lanserades den första ölen.