23948sdkhjf

LRF:s krav på jordbrukskommissionären

Mjölkbönder och fossilfritt på agendan när LRF-ordföranden Helena Jonsson träffar EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan.
EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan är i Sverige. På ett möte arrangerat av EU-kommissionen kommer han att träffa LRF:s förbundsordförande Helena Jonsson.

För henne kommer näringslivets klimatarbete stå högt på dagordningen.

— Till stor del är det vi bönder som sitter på lösningarna till en fossilfri framtid och ett samhälle där förnybar energi och råvara används i större utsträckning och jag vill gärna höra Phil Hogans syn på den här utmaningen ur ett EU-perspektiv – inte minst med tanke på kommande klimattoppmöte i Paris, säger Helena Jonsson, i ett pressmeddelande.

Hon kommer också att pressa jordbrukskommissionären på hur han ser på EU-böndernas möjligheter att konkurrera på lika villkor på en internationell marknad.

— Den gemensamma politiken måste åstadkomma trygga, rättvisa och förutsägbara villkor för alla delar av Sverige och Europa. Som jordbrukskommissionär är Phil Hogan ansvarig för EUs jordbrukspolitik och i vårt samtal kommer jag att ta upp den tuffa ekonomiska situation som många av våra mjölkbönder lever i och den förväntan vi har på att EU tar ansvar för det ansträngda läget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078