Loka Brunn satsar på matcomeback
Renovering och ombyggnation för 3 miljoner kronor ska åter bli stora inom aktiv matlagning.
Sedan dess har verksamheten gått i stå och "åren satt sina spår", enligt Loka Brunn. Nu satsas 3 miljoner kronor på att bygga om och renovera Sjövillan för att återigen kunna erbjuda företag och gäster aktiviteter inom matlagning. Det efter att antalet förfrågningar ökat under 2015.
Bland annat kommer sju nya kök att installeras, och i anslutning till dem en matsal med plats för 90 personer.
— Nu ska ytterligare ett av de fina husen på Loka Brunn få komma till sin rätt. En fantastisk miljö för fester, middagar och bröllop där människor möts genom matupplevelser, säger Mia Spendrup, vd för Loka Brunn.
Byggnationerna och renoveringarna förväntas vara klara 1 mars 2016.
Loka Brunn förvärvade Grythyttans Gästgivargård 2014 och från och med årsskiftet kommer Loka Brunn, som ägs av bryggarfamiljen Spendrups, även ta över driften av Måltidens Hus i Grythyttan.
Läs också: Spendrups tar över Grythyttan