23948sdkhjf

Ica-bröder varnar stockholmare för skånsk matinvasion

Två skånska Ica-handlarbröder på uppkäftig matmission i Stockholm.
Bakverk från Eslövs spettekaksbageri, black anguskött från Öveds kloster, gås från Munka Ljungby, äpplen från Lidens äppelodlingar i Kivik, jordärtskocka från Löberöd, brysselkål från Norrvidinge och skinka på Olingegris från Maglarps Gård.

Det, och en hel del annat, ska se till att få upp stockholmares ögon för skånsk mattradition. Under fredagen är nämligen bröderna Stefan och Michal Wieloch, bägge Icahandlare och engagerade i den skånska samverkansorganisationen Livsmedelsakademins satsning "Smaka på Skåne" i huvudstaden och lagar mat och säljer skånska varor.

De är inbjudna av Stockholms Matmarknad, en saluhall i exklusiva Sturehofsgallerian.

— Den regionala maten, och kanske skånsk mat i synnerhet, är väldigt het just nu. Det känns klockrent att vi har lyckats få hit bröderna Wieloch som stolta ambassadörer för Skåne, berättar Pelle Sturén, delägare av Stockholms Matmarknad, i ett pressmeddelande.

Projektet är lite ovanligt, då den gängse ordningen är att kockar bjuds in i butiker för att inspirera kunder, inte tvärtom.

— Det känns jättekul att ordningen för en gångs skull är den omvända. Mina förväntningar inför fredag är organiserat kaos - på härligt Skånskt vis, säger Stefan Wieloch.

För att skapa uppmärksamhet kring aktiviteten har de skånska bröderna antagit en något uppkäftig taktik. "Håll er borta" är budskapet. Detta gäller förstås bara folk som inte vill smaka på Skåne.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094