23948sdkhjf

Eldrimners framtid säkrad

Regeringen har beslutat om finansiering för det nationella resurscentrat för mathantverk i ytterligare fem år.
Jämtlänska Eldrimner har varit nationellt resurscentrum för mathantverk sedan 2005. Så kommer det att förbli i åtminstone fem år till. Det efter att regeringen beslutat att fortsätta skjuta till pengar för verksamheten, som administreras som en enhet i länsstyrelsen i Jämtlands län men som agerar över hela landet.

Beslutet motiveras med att Eldrimner, som hjälper företagare genom rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, är viktig för tillväxten och utvecklingen på landsbygden.

— Vi ser det som oerhört glädjande att finansieringen för Eldrimner är klar för en längre period. För Eldrimner betyder det att vi kan fortsätta att utveckla mathantverk i hela landet och fortsätta vårt långsiktiga arbete med utbildning av mathantverkare, rådgivning, information och erfarenhetsutbyte, säger Bodil Cornell, verksamhetschef på Eldrimner, i ett pressmeddelande.

Finansieringen för 2016-2020 kommer dels från regeringen och dels från Jordbruksverkets landsbygdsprogram.

— Nytt för denna period är bland annat att vi ska bli ännu bättre på att vara mer synliga i alla län så att vi ännu tydligare blir en resurs för hela Sverige, säger Bodil Cornell.

Eldrimner har 23 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094