23948sdkhjf

Så kränger HK Scan rapsgris i Hongkong

Nya Asienkontoret ska få snurr på färskvaruexporten.
Asiatiska länder har länge varit en nyckelmarknad för den finska köttjätten HK Scans exportambitioner. Till Japan skeppas sidfläsk och ytterfilé av gris medan Sydkorea och Malaysia efterfrågar kycklingdelar från Danmark. Den redan pågående försäljningen av grisfötter och inälvor från Sverige spås bli nästa exportframgång på den asiatiska marknaden.

I onsdags öppnade HK Scan sitt lokala Asienkontor i Hongkong, Kina. Lokala samarbetspartners, den finländska beskickningen i Hongkong och myndigheter var på plats. I samband med invigningen passade köttkoncernen på att lansera en ny produkt på den asiatiska marknaden, rapsgris som i Asien kommer att säljas under produktnamnet 2Flodins Omega-3 pork".

— Tidigare har vi enbart exporterat djupfryst kött till Asien. Det nya är nu att vi exporterar färskvaror. De finländska rapsgrisprodukterna når de lokala kunderna via en obruten kylkedja på ett dygn, säger Jukka Nikkinen, vice vd för affärsverksamheten Away from Home på HKScan, i ett pressmeddelande.

Rapsgrisen marknadsförs som en hälsosam produkt på en marknads där den yngre generationen blir alltmer medveten. Trumfkortet är den nordiska inställningen till djursjukdomar och den nolltolerans mot salmonella som finns i Sverige och Finland, något som är sällsynt på andra håll i världen.

HK Scan, som för närvarande exporterar till närmare 50 länder runt om i världen, siktar nu på ytterligare tillväxt i Asien, inte minst på det kinesiska fastlandet. Att ha en lokal fysisk närvaro är avgörande, enligt HK Scan, som också öppnar upp för samarbeten med andra nordiska varumärken.

— Vid sidan av Hongkong tänker HKScan öppna ett säljbolag i Kina omedelbart när ärendet har behandlats klart av myndigheterna och export från Finland till Kina kan inledas. Det är viktigt att myndighetsarbetet med att få exporttillstånd för olika köttslag och förädlade produkter fortsätter systematiskt och effektivt i alla koncernens produktionsländer. Vårt kontor i Hongkong är en agent med kommissionsavtal. Framöver kommer kontoret även att erbjuda andra högklassiga nordiska livsmedelsvarumärken möjlighet att ta steget in på den växande marknaden i Asien via oss, säger HK Scans vd Hannu Kottonen.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063