23948sdkhjf

Här öppnar nästa KFC

Efter succépremiären i Skåne expanderar restaurangkedjan till Värmland.
När den amerikanska restaurangkedjan Kentucky Fried Chicken, KCF, i slutet av november öppnade i Sverige dök 20 000 gäster upp och restaurangen sålde för 1,3 miljoner kronor under premiärhelgen.

Läs också: KFC slog försäljningsrekord på premiären

Nu hoppas Nordic Service Partners, NSP, som sköter etableringen i Sverige, att framgången ska återupprepas. Den här gången i Välsviken i Karlstad.

Läs också: Fullt ös när KFC gjorde Sverigepremiär

Restaurangen kommer förutom att erbjuda drive thru, också ha omkring 150 sittplatser. Enligt NSP innebär etableringen ett 80-tal nya arbetstillfällen.

— Efter den fantastiska öppningen i Lockarp utanför Malmö med en försäljning på över 6 miljoner kronor i december har vi stora förväntningar på läget i Karlstad. Välsviken är en växande handelsplats med närhet till både motorväg och universitet så vi har goda förhoppningar om en bra försäljning och stabila kassaflöden, säger Morgan Jallinder, vd på NSP, i ett pressmeddelande.

En tredje KFC-restaurang på svensk mark kommer sannolikt att öppna på Stortorget i Malmö, i april eller maj. NSP räknar med att växa med 4-6 KFC-restauranger per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063