23948sdkhjf

Norrmejerier pushar för eko

Höjer eko-tillägget för att locka fler medlemmar att ställa om.
Norrmejerier har som mål att nå upp till 10 miljoner kilo ekologiskt fram till 2020. I somras började också några av mejeriets medlemmar att ställa om mot ekologiskt, och fler har aviserat att de kommer att göra anpassningar under våren.

För att driva på utvecklingen höjer Norrmejerier tillägget för ekologisk mjölkråvara med 10 öre per kilo, till maximalt 1,30 kronor.

— Vi behöver fler bönder som vill ställa om, så det här kan ses som en förstärkning av det stimulanspaket vi lanserade för redan ett år sedan, säger Norrmejeriers ordförande Henrik Wahlberg,i ett pressmeddelande.

Stimulanspaketet för omställning till ekologisk produktion omfattar, förutom ett tillägg även på den konventionella mjölken under omställningsperioden, utbildning och rådgivning i samarbete med LRF Konsult och Växa.

— Även konsumenter som väljer ekologiskt förstår betydelsen av att produkterna kommer från Norrland. Efterfrågan på ekologiska produkter ökar och därmed även behovet av ekologisk mjölkråvara, säger Henrik Wahlberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079