Personalen köper upp charkföretag
Efter konkursen återupplivas Trångsviken chark.
Läs också: Norrländskt köttföretag i konkurs
Nu har verksamheten dragit igång igen. Och det är tidigare Trångsviken-anställda som köper konkursboet från Ramsele-Trångsviken. Det är Marcus Färnström, vd för företaget innan försäljningen till Ramsele chark, som tillsammans med kompanjonerna Lars PE Persson och Hans Åsling, som ska driva traditionen vidare.
— Det var mycket att fundera på innan vi köpte konkursboet. Jag har jobbat här sedan jag var 15 år. Men man kan säga att vi fick det för ett bra pris och sen så får vi ju jobb själva också, säger Marcus Färnström, till Länstidningen.
Målsättningarna är till en början försiktiga. Till Länstidningen säger Marcus Färnström att det inte handlar om att "sikta mot stjärnorna utan att köra på rakt fram".
Och responsen från potentiella kunder har varit positiv.
— Det har varit hur bra som helst! Det har inte varit några tveksamma, vissa har i stället sagt "välkomna tillbaka", säger han till tidningen.
Gänget bakom det nya Trångsviken räknar med att produktionen ska vara igång den 15 februari.
Läs också: Ljus framtid för konkursdrabbat charkbolag