23948sdkhjf

Livsmedelsjättarnas konsult uppköpt

Prevas förvärvar Malmöföretag med Arla, Carlsberg, Findus och Cloetta på kundlistan.
Vid årsskiftet övergick FR Teknik, med bas i Malmö, i konsultjätten Prevas ägo.

FR Teknik, som erbjuder tjänster inom process och automation, har många stora livsmedelsföretag som kunder, däribland Arla, Carlsberg, Findus och Cloetta, Sia Glass, Ramlösa, Mackmyra och Almondy.

— FR Teknik passar mycket väl in i Prevas struktur och stärker vår närvaro hos livsmedels- och läkemedelsindustrin samt kemisk industri. Prevas blir med detta förvärv en totalleverantör mot dessa industrier. Vi känner väl till varandra sedan tidigare och har samma värderingar vad gäller att genomföra uppdrag i nära relation till våra kunder, säger Christer Ramebäck, COO på Prevas.

I och med köpet får Prevas tillgång till ett av FR Teknik utvecklat koncept med en standardlösning för distribution och dosering av viskösa produkter, som exempelvis sylt, chokladsås, sirap och oljeprodukter.

— Prevas gedigna kompetens inom automation och deras geografiska etablering i Skandinavien passar oss väldigt bra. Det ger oss en stabil bas för att expandera vår verksamhet och att nå ut till fler kunder. Vi ser fram emot att bli en del av Prevas och tillsammans bidra till en stark utveckling, säger Ingvar Olsson, vd för FR Teknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.049