Hästslakteri återuppstår
Siljan Chark stängde slakteriet — nu driver tidigare anställda verksamheten vidare.
Nu blir det åter slakt på orten i Dalarna, förutsatt att det godkänns av Livsmedelsverket. Jonny Nilsson, en av de totalt 14 anställda som blev av med jobbet i våras, har nämligen beslutat sig för att återuppväcka anläggningen som han arbetat på i 24 år.
— Folk har alltid kallat detta för Bäsinge slakteri, och jag fick registrera det namnet, berättar Jonny Nilsson, till Dala-Demokraten.
Siljans Chark hade inga problem med att Jonny Nilsson arrenderar anläggningen, såvida han inte slaktade nötkreatur, som slaktas vid Ickholmen.
Hästkött, som bland annat närliggande köttföretaget Gustafskorv skriker efter, är däremot helt okej. Likaså lamm och vilt.
— Jag kommer att anställda, man klarar inte av att driva detta ensam, säger Jonny Nilsson till Dala-Demokraten.
Jonny Nilsson utesluter inte att på sikt köpa upp hela slakteriet.