23948sdkhjf

Cloetta går från A till B

Storägaren Malfors Promotor begär omvandling av 4,1 miljoner aktier.
Godis- och snackskoncernens största aktieägare, Malfors Promotor, har lämnat in en begäran om att Cloetta ska göra om 4,1 miljoner A-aktier till B-aktier. Begäran har sin grund i ett avtal som tecknades 2012, då Cloetta gick ihop med företaget Leaf.

Avtalet innebär att en viss del av av Malfors A-aktier skulle bli B-aktier ifall Cloettas skuldsättningsgrad motsvarade vissa förutsättningar:

"Dessa förutsättningar uppnåddes i och med utgången av år 2016. Cloetta kommer nu att påbörja processen för omvandling av A-aktier till B-aktier", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Omvandlingen har ingen inverkan på aktiekapital eller antalet utstående aktier. I slutet av januari ägde Malfors Promotor nästan alla A-aktier – cirka 9,9 miljoner – samt 61 miljoner B-aktier, skriver nyhetsbyrån Direkt. Totalt motsvarade det ungefär 24,6 procent av rösterna i Cloetta. Röstantalet för en A-aktie i Cloetta är tio, medan B-aktien motsvarar en.

Malfors Promotor ägs och sköts av medlemmar ur familjen Svenfelt. Familjen har ägt delar av företaget sedan början av 1900-talet. Malfors Promotors vd, Mikael Svenfelt, är en av Cloettas styrelsemedlemmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062