Svenskt kött tar plats i råvaruförening
Branschorganisationens vd blir styrelseledamot i Exceptionell Råvara.
Föreningen startades 2011 på initiativ av kocken Björn Frantzén och journalisten Mattias Kroon för att etablera fler kontakter mellan kockar och svenska producenter. Kontakterna ska inte bara leda till affärsmöjligheter, utan också till en gemensamt utveckling av råvarorna.
Ovanstående organisationer hakade sedan på, med syfte att också öka produktutbudet inom gris och fågel. Projektet fick också stöd via medel från handlingsplanen Sverige – det nya matlandet samt Jordbruksverket. Hittills har runt 20 kockar och runt 40 producenter anslutit sig till projektet.
I samband med föreningstämman valde Svenskt kött också att gå in som sponsor för verksamheten.
– Det känns självklart att vi från Svenskt Kött ska vara med och stödja en verksamhet som vill lyfta kvalitén på svenskt kött, säger Elisabeth Qvarford i ett uttalande.