Han blir ny vd för Micvac
Livsmedelsteknikföretaget plockar in chef med erfarenhet från globala företag – och egen restaurang.
Han kommer närmast från rollen som vd för brittiska hudvård- och handhygienföretaget Deb groups nordamerikanska verksamhet, och har innan dess arbetat många år inom områden som försäljning, marknadsföring och produktutveckling på dåvarande SCA samt Procter and Gamble. Dessutom äger han också restaurangen Off the Square i Charlotte, North Carolina, som nyligen vunnit pris för sitt gård till bord-koncept.
Enligt Micvacs styrelseordförande Anders Brännström ser man framförallt den nya vd:ns kompetens inom internationella affärer och team building som viktiga.
Michael Bogdanski ersätter i och med sitt tillträde Håkan Pettersson, som enligt Micvac lett företaget genom en period av både internationell expansion och växande tillväxt.
– Jag ser verkligen fram emot att få leda Micvac genom nästa utvecklingsfas, säger Michael Bogdanski i ett pressmeddelande.
Micvac, som grundades 2000, riktar sig med sin teknik mot livsmedelsproducenter. Företagets patenterade metod bygger på en speciell förpackning med en ventil som gör att mat kan tillagas och pastöriseras direkt i förpackningen. Detta kombineras med den produktionslinje man erbjuder, där förpackningstrågen fylls med färska ingredienser som sedan tillagas, pastöriseras och kyls ner.