Nu når semmelhajpen dryckesvärlden
Efter de senaste årens nydanande semmelkonstruktioner är det dags för vår älskade bakelse att bli helt flytande.
Efter nachosemlan, korv med bröd-semlan, semmelcupcake, bagelsemlan och semmelpizzan är det dags för semlan att göra sitt intåg i dryckernas värld. Och då menar vi inte en hetvägg som fått stå för länge. Nej, här snackar vi helt flytande semla.
Läskproducenten Soda Nation står för det ena nytillskottet: en cream soda, som är lite tjockare i konsistensen, bryggd på mandlar och kardemumma. Läsken, som går under namnet Hornstulls semmelsoda, kommer endast att säljas i producentens egen butik i Hornstull i Stockholm.
För den andra varianten står Arcus Sweden, som tagit fram en dessertlikör med smak av semla. Enligt Arcus är den drickbara semlan gjord på bland annat färsk mjölk utifrån ett recept som först tagits fram av Brunkebergs bageri i Stockholm. Likören går nu att beställa via Systembolaget.