23948sdkhjf

Fazer var först – nu firar man finalplats

När man lanserade ett bröd gjort på hussyrsor var man först med insektsmat i Finland. Produkten kvalar nu in på en finalplats i tävlingen om årets finländska livsmedel.
I november förra året lanserade Fazer ett bröd vars innehåll till viss del utgjordes av insekter – varje limpa innehåller cirka 70 hussyrsor.

Med lanseringen av brödet i en rad butiker blev man också den första livsmedelstillverkaren som drog nytta av den nya lagstiftningen i Finland. Nu firar företaget att man fått en finalplats i tävlingen årets finländska livsmedel, en tävling man vunnit två gånger de senaste åren. Både 2015 och 2016 kunde man titulera sig vinnare, då med produkterna skördegröt respektive rågtoast.

Förra året bröts segersviten av den Sverige-aktuella produkten pulled havre från Paulig-ägda Gold and Green Foods, vilket Food Supply rapporterade om då .

Tävlingen arrangeras av Livsmedelsindustriförbundet, med syfte att både presentera finländska produktnyheter och samtidigt uppmuntra till vidare produktutveckling i landets företag.

Övriga finalister utgörs av:

  • Apetit Vegepops Carrot Mango (Apetit Oy)
  • Myllärs Omenatarhan Granola (Helsinki Mylly)
  • Kariniemi Kananpojan Kanapekoni (HKScan Finland Oy)
  • Ilo Hummus Härkäpapu (Jokilaakson Juusto Oy)
  • Lapplands Lumous Cold Steamer (Kala-Lappi Oy)
  • Överlägsen skinka (Snellman Lihanjalostus Oy)
  • Valio Organic Fresh Powder (Valio Oy)
  • Berrypicker hallon + Lingonberry whole marjoram (VersoBrands Oy)


Finalen avgörs 15 maj under Livsmedelsdagen som hålls i Helsingfors. Där kommer en jury, bestående av bland andra riksdagsledamoten Anne Kalmari och Livsmedelsindustriförbundets vd Pia Pohja.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078