23948sdkhjf

Partykungen brast i informationen

Tvingas märka om tusentals produkter.

I samband med en planerad kontroll upptäckte Gävle kommun ett antal brister i näthandlaren Partykungens utbud, det skriver Gefle Dagblad.

Samtliga av de 18 produkter som granskades avvek från lagkraven gällande presentationen Näringsdeklarationerna var antingen inte skrivna i tabellform, ofullständiga eller saknades helt och för flera produkter var allergenerna inte tillräckligt tydligt angivna. I några fall saknades förvaringsanvisning, mängdangivelse för vissa ingredienser och bruksanvisning.

För en mjölkdryck med banansmak angavs "smaksättning", fastän det inte räknas som en ingrediens.

Enligt Partykungen har de utgått från att de agerat rätt med beskrivningarna.

— Från början har vi tänkt att om det som står på påsarna som kunden får i sin hand är rätt så är det korrekt, men vi måste alltså ha exakt samma information på vår sajt som den som finns på förpackningarna, säger Partykungens vd Joel Svensson till Gefle Dagblad.

Partykungen får även kritik för att på sin sida sortera in produkter under kategorin "kosttillskott" som inte får kallas får kosttillskott.

Partykungen kommer nu att ändra sin rutiner och för produktbeskrivningar, något som kan ta sin tid då det handlar om 1645 olika produkter.

— Det kommer att ta ett litet tag, absolut. Men det är klart om ett par veckor, säger Joel Svensson till tidningen.

Om inte arbetet är utfört fram tills i juli kan företaget straffas medföreläggande eller förbud och tvingas betala vite.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078